19/04/2012

Amekaw! [Hampeh Tahap Gaban #4 ]

Bismillah.

Dear journal.

  Ni bukan cerita rekaan semata-mata. Ni cerita masa aku sekolah rendah. Kalau korang nak tau, aku memang nakal gila kebabo masa kecik-kecik. [Sekarang pun aku masih kecik, wakaka!] Salah satu scene yang paling lucu pernah aku terkena, aku ingat lagi. Segan tahap gaban. Gaban pun tak sesegan aku!

  So, aku nak kongsi dengan korang jugak. Karenah kanak-kanak, wakaka! Check it out!

Budak-budak memang suka gosip bila cikgu tak datang.

Dan aku budak nakal, so aku suka cikgu tak datang. Boleh main!

Nak keluar kelas je, Cikgu X potong line, tegur aku.

So aku dengan sopannya jawab terus soalan Cikgu X, cover line.





Oleh kerana aku ketua kelas, so aku ada kuasa VETO nak menjerit.



Oleh kerana aku terlalu excited, maka aku menari-nari. SERIUS aku menari-nari depan semua orang.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






  Aku tak pandang Cikgu X, aku blah, aku duduk tempat aku, aku tekup muka aku atas meja, aku diam. Lepas tu cikgu blah. Member dah bantai gelak gila.

  Amekaw!!

  Tapi korang jangan silap, nakal-nakal aku pun, aku la student kesayangan Cikgu X tu walaupun dia garang, wakaka! Dia tengok aku blur-blur gila-gila kot. Wakaka! Atau sebab aku naturally ada chemistry dengan jejaka rambut kerinting? [Renung muka Encik MS. Yes, dia kerinting.]

  Sebab tu aku suka kebanyakan cikgu and simpan cita-cita nak jadi cikgu, walaupun cikgu kepada anak-anak aku je. Sebab aku salute diorang. Diorang memang satu golongan yang sangat penyabar dalam didik kita yang nakal-nakal ni.

  Terima kasih cikgu sebab sabar dalam bagi ilmu kat kami!

  Korang pernah tak terkena macam ni masa kecik-kecik? Wakaka!!

34 comments:

  1. haha..kantoi merayakan cikgu masok kelas...saya dulu pon sama..cikgu xmasok saat paling dtunggu..haha

    ReplyDelete
  2. aku pon ketua kelas masa form3 sis..tapi lebih kepada ketua penyangak je..serius aku memang nakal yang tak leh dikawal..nakal ko apa la sngt sis..baik lagi tu..hahahhaa...

    ReplyDelete
  3. hahaha! mentang2 ketua kelas,, kemain guna kuasa veto ek..

    penah kena, begosip xhingat dunia,, last2 suma senyap, alih2 cikgu dh duk kt blakang! aduiyai.. malu!>.<

    ReplyDelete
  4. sy amat hargai jasa cikgu2..sebab bukan senang nak jadi pendidik ni.. ^_^ and kerana mereka, kita di tahap ini..didikan mereka yg buatkan kita berfikir.. ^_^

    ReplyDelete
  5. Si Jagung :
    Wakaka! Segan gila time tu.. Taktau la nk ckp apa, tak terkata. Msih tak mmpu byangkn Jgung..

    Ym.Bundle :
    Wakakaka! Ktua penyangak eh! Yelaa.. Agk2 la pun nakal2 sy ni bro. Msih lg budak prempuan. Klu tgk bro, mmg dh btul2 taiko, haha!

    Cha_Haya :
    Hahaha! Amboi cikgu.. Cikcu pun join skaki ehh.. Haha! At least dh jdi cikgu, klu gosip ke, mnari ke, cikgu fhm2 la ya.. Hehe!

    ReplyDelete
  6. mak aiiii....siap joget-joget yee..... errr lelaki rambut kerinting tu kacak ke? hihiiiii

    ReplyDelete
  7. Ckin Kembaq :
    Ya, btul tu! Klu bukan sbb diorg yg ajar kita, kita takkan minat blaja ni. Dh lama dh kita tak hairan psl study smua..

    aiyang :
    Hehehe! Tu la, agk tak malu ohh bila dfikirkn balik. Rmbut krinting? Taktau la, taste sy mmg ksitu rsanya.. :P

    Camy Alya :
    Wakaka! Ala2 Ultraman la sis.. Tp dia super hero hitam Gaban. Zman lama dh crite tu..

    ReplyDelete
  8. Camy Alya: Gaban tu geng2 zaman Suria Perkasa Hitam. Masa tu Power Rangers belum popular..:D

    ReplyDelete
  9. cikgu-cikgu ni pun memang dah paham sangat dah keseronokan student bila cikgu tak datang..hehe

    ReplyDelete
  10. bhahaha.. lawak giler.. kan dah kene.. kalo jerit je xjoget skali ok gk.. kah3

    ReplyDelete
  11. hahahaha! kelaka giler :D suka.suka.suka

    ReplyDelete
  12. jasa guru akan dikenang sampai bila-bila..

    ReplyDelete
  13. kehkeh..sama la kita..cuma hana ni penolong je time tu,kat sekolah terkenal dengan panggilan si murai...kehkeh

    ReplyDelete
  14. haha..happy giler bile ckgu x dtg kan.Kali cik sama ada buat tahi mata ataupun pinjam komik dr budak2 laki.kih3

    ReplyDelete
  15. hahahaa. kelakaa sngt laa.. keh3.. fara pnh duduk ats meja, ngadap budak2 laen. ttbe ckgu masok dr pntu, fara x nmpk last2 time ckgu ngajar fara kena diri dpn kls. adoyai malu2.. ckgu mrh dduk ats meja.. hehehee.

    ReplyDelete
  16. dulu2 masa sekola rendah,, ayah ajar satu sekolah dgn sy.. pastu bila sy bising,, cikgu lain akan ckp sy report kt ayah kamu nanti.. dan2 sy senyap diam2 duduk kerusi.. keluar cikgu dari kelas kita bising balik... heee~~

    ReplyDelete
  17. hahahaha...

    it's funny but cute ;)

    really miss highschool life

    ReplyDelete
  18. haha...mmg lawak la...ms skolah rendah mmg nakal camni

    ReplyDelete
  19. hahhaa.. nakal sangat tu sampai nari2 depan kelas... :P kalo sy, xda kelas terus letak kepala atas meja n tdo~~~ ho3

    ReplyDelete
  20. wahh mmg notty. ketua kelas siap joget, anak buah ape lg. hehe.. kalau kelas sy dulu if cikgu xdtg, ketua kelas la plg skema. tulis nama bdk2 bising then bg kt cikgu. huhuhu.. :)

    ReplyDelete
  21. Salam. ha, akak terkenang masa part 1 dulu.

    Patotnya dah tiba masa tuk beratur kt dwn prhmpnn, tpi berpakat ngan member dalam 3,4 org. Taknak gi beratur, malas la kenonnya.

    Kitaorg menyorok merata2, akak ngan sorg gi menyorok bawah meja cikgu dalam kelas kitaorg. Pastu bila pngws n cikgu disiplin uat spotcheck, amek ko, kena libas sekali kt tpk tgn,hahahaha

    Pastu, kena tulis "saya janji tak buat lagi" lebih kurg cmtulah bnyinya.. kena tls 300kali,esok awal2 pgi2 kena hanto,muahahah. malu kot, rasanya cam satu sekolah pndg serong time tu,hahahah

    ReplyDelete
  22. haha . klkr la katun dy tu . asek gelak jek tengok .siap berjoget-joget la~ haha

    ReplyDelete
  23. hahahaha kantoi suda...best kan bila cikgu xdtg!!!! weeeee

    ReplyDelete
  24. terbaik la sis.. hehe

    ReplyDelete
  25. seyes terbayang je mcm mana keadaan tu hehe...mcm shida gak kalo cikgu xdtg org ptama yg bsing dlm kelas hehe...gebang jer..smpai kelas sblah pon dgr kih3 :P

    ReplyDelete
  26. Kemaen tak semenggah perangai. Menari nari ye, Sis? Haha. Bila tgk dalam katun tu cam comel je nari2 then kantoi ngan cekgu. Jap2 ngah nak bayangkan bebetul Sis ngah menari. Ahaha! :P

    ReplyDelete
  27. hahaha.. boleh pula kantoi.. hahaha.. ckj tak penah alami.. hehe.. BTW anda memang nakal la.. hehe...

    ReplyDelete
  28. hahaha , damn! , macam ni pun ada , wakakak :D

    ReplyDelete
  29. sumer budak sker bila cikgu x dtg kelas. termasuk aku. hehehe...

    ReplyDelete
  30. hahahaha
    mesti lawak kan
    saya yang bace entry ni gelak macam ape

    im follow ur blog
    anda di tag
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar_20.html

    ReplyDelete
  31. Haha sis Al, tak terkata sebab cerita ni menarik. Part lukisan, wow. Tak terkata riak wajah tu. haha..
    tapi setuju gila2 part cikgu tak datang, saya pun suka. hahaha..

    ReplyDelete
  32. hhuuuaaarrgghhaaaaahahahahahahahha
    kahkahkah..

    ohhhh...

    letih akak gelak dik non oiii..

    sambung len kali la baca blog nih..

    kantoi ngan bos kang naya je..!

    tak boleh control dah gelak sorang cam orang giler nih..!

    ReplyDelete

Hentam saja la...