12/04/2012

Terkantoi Sudah.. [Hampeh Tahap Gaban #3]


Bismillah.

Dear journal,

  Sepatutnya harini aku nak bahaskan satu isu umum untuk kita sama-sama fikir. Tapi oleh kerana masalah peribadi yang melanda diri, jadi aku tak mampu bagi sepenuh raga untuk kupas isu yang aku nak cakap.

  So, harini aku nak lepak-lepak lagi, tenangkan fikiran dengan bagi korang satu cerita pendek. Harap korang enjoy! Wakaka!


*********************************************************************************


  Pada satu hari yang tenang.. Terdapat pasangan yang baru sehari kahwin sibuk bermesej apabila masing-masing terpisah kejap...

Ge-girl : U, birthday I esok tau! U tengah buat apa tu u??

Be-boy : Eh, mestilah I ingat! I tengah.. Ada la. Rahsia, u.

Ge-girl : Sampai hati u rahsia-rahsia dengan I! Mesti tak belikan lagi I hadiah cute-cute kan??

Be-boy : Eh! Mana ada! I tengah cari hadiah u la ni!

Ge-girl : Ye ke?! Serius ni??!!

Be-boy : Of course! Siap berpeluh lagi I tau. Kesian I.

Ge-girl : U la my limpa my hati my jantung my payung! I nak call u la, bagitau I love u!

Be-boy : Eh! Takpe la! Kita save untuk birthday u esok ok?

Ge-girl : Taknak! I nak sekarang!!







  Korang perasan tak kita sekarang masuk tandas bukan je cakap, siap menyanyi lagi? Untuk pengetahuan, salah satu adab tandas yang kita kian lupa adalah tak boleh bercakap dalam tandas.


21 comments:

  1. sekarang.. sambil poo poo pun boleh main fb tau.. internet access everywhere katakan..

    ReplyDelete
  2. tau tp kdg2 terlepas ckp jgk, lg2 bila ada org tanya 'ada org tak kat dlm?'. terpaksa jawab. hehehe..

    ReplyDelete
  3. hahahahaha . lawak ar weyy cerita nih ..

    masalah apa tuh , bila masalah datang hati kena tenang , fikiran kena cerdas, muhasabah apa yang patut , insyAllah , terurai lar ia macam terbukak simpulan benang yang kusut .

    ReplyDelete
  4. fuhh...ingatkan berpeluh sebab apa tadi...wakakakaka

    ReplyDelete
  5. keli menari :
    Apakah? Nak ke tndas??

    Al Kisah :
    Hahaha! Kat Amerika sna siap sediakn PS2 lg tau, wakaka!!

    Chic Na :
    Hahaha! Yg tu dh darurat sis. Karang ada yang penerajang pintu, trbantut nk qada' hajat, haha!

    shafiq :
    Hahaha! Time nk buat idea pun lawak jgk fkir, bro.
    InsyaAllah bro.. Trima ksih sgt2.. Biasalah bro, msalah dunia.. Takpe, insyaAllah akn trhurai lpas ni..

    ReplyDelete
  6. Hahahaahahahaha nais! Kena practise lepas ni hahahaha

    Ps: following you ;)

    ReplyDelete
  7. waktu darurat 2.. hehe

    ReplyDelete
  8. aiyang :
    Haha! Meme je berpeluh cri hadiah.. Tgk2 berpeluh 'buang hadiah', haha!

    Afiqah Sanusi :
    Haha! Serius nk praktik?? Anyway, thank you!^^

    naim :
    Hehe! Ni la dia org yg btul2 snsitif dgn adab.. :)

    ReplyDelete
  9. Patutlah berpeluh. Haha!

    ReplyDelete
  10. aku tak cakap,tak online, tak sms dalam jamban tapi aku berasap..ekeke..

    ReplyDelete
  11. ahaks! cri hadiah la sgt......... ><,

    ReplyDelete
  12. Kalau pi tandas awam lagi lah.

    Kengkadang duk dengar orang borak-borak dalam tandas.

    "Eh. Taik aku warna hijau!".
    "Eee, kau makan apa dowh?"
    "Aku makan roti yang kau bagi tadi ah!".
    "Eh? Aku pun makan roti tu. Kejap. Eh! Taik aku pun hijau lah!".

    Actually ni contoh perbualan ja.

    Tapi kami-kami yang tiada kaitan dengan mereka dengar pun... Apa kebenda la diorang nih.. -__-

    ReplyDelete
  13. Liyaa Mf :
    Wakaka! Meme je peluh cari hadiah! XD

    Ym.Bundle :
    Hm, dh agak daaah.. Lpas kluar, yg next msuk tndas tu dah batuk2..

    Cha_Haya :
    Penipu tahap 7 dah tu, haha!

    takutake :
    Biasalah bro, adab remeh mcm ni mana ada org nk beratkn. Zman moden! Lepak2 dlm tndas smbil borak pun ok, haha! Tp still, adab is adab la kan..

    ReplyDelete
  14. aku ingat kan nak citer apa la tadi...hurm, part ni susah jugak nak amal kalo dok kat asrama...bila masuk tandas, mula la kecoh itu ini...

    hurm, lagi satu adab tandas yang tersembunyi based on the picture...mana boleh bagi salam/jawab salam masa dlm tandas...

    hurm, pengajaran yang aku expect tadi, perempuan jangan nak menggedik sangat sbb lelaki tahu apa yg dia buat utk appreciate org yg dia sayang...hehehe

    ReplyDelete
  15. wakaka. aku siap bawak gitar kot. jamming dlm tu. mmg confem lawas . haha

    ReplyDelete
  16. Haha.. tapi bila dipikirkan betul2, tandas banyak memberi ruang untuk berfikir. Yela, senyap je jadi pikir n pikir n pikir. Ntah2 Sis Al terfikir entri ni kat dalam tandas gak.

    ReplyDelete
  17. Iman Lurv Islam :
    Yeess.. Sbnrnya jawab salam pun tak boleh jugak dlm tndas. Bg adab sbb umum kot. Apapun, klu kat asrama, jarang gila org msuk rmai2 dgn diam. Hahaha! Klu tak jdi pelik.
    Hahaha! Biasalah prempuan bro.. Hehe, klu bro ada isteri esk, brulah bro fhm.. :)

    BOYAA MARADONA :
    Wakakaka! Kesadisan tahap gaban tu!

    Apple :
    A'ah.. Btul yg part tu.. Smbil buat 'projek', msti nk fkir something.. Wakaka! Jgn msuk nma sy msa bro buang kimiaa!!

    ReplyDelete
  18. hahah.. ye x ye jgak kan... tp kn skang ni, kbnykn bilik mandi ngn tandas gabung kan, so..kalo time mandi dh terbiasa nyanyi2.. susah r nak buang tabiat tuu, lagi2 skang tnds dh gabung ngn bilik mandi.. ho3

    ReplyDelete
  19. Thanks atas peringatannya.. klakar la cerita ni.. haha..>_<

    ReplyDelete
  20. paling tak suka bila ada org call masa tengah dalam tandas...

    ReplyDelete

Hentam saja la...